Inschrijven Selectie nog mogelijk, tot zondag 11 September 09.30 uur.
Voor meer info: evenementen@briard.nl

Briardweekend 10 en 11 september 2022

Na vorig jaar een Briardweekend te hebben georganiseerd met diverse beperkingen en coronaregels zal dit jaar het Briardweekend weer als vanouds  plaatsvinden. Het Briardweekend zal in het teken staan van het 80 jarig bestaan van de Nederlandsche Briard Club. Dit gaan we doen op zaterdag 10 september en zondag 11 september 2022 op ons vertrouwde stekkie, Camping “De Heische Tip” te Zeeland (N.B.).

Zaterdag 10 september

Op zaterdag houden we zoals gewoonlijk de Kampioenschapsclubmatch, waar een dubbel CAC vergeven wordt. Als keurmeesters hebben wij uitgenodigd, C. de Brouwer (Fr) zij keurt de reuen, V. Degeeter (B) keurt de teven.

Zondag 11 september

Op zondag houden we onze Selectie. De keurmeesters voor het exterieurgedeelte zijn dezelfde als voor de Kampioenschapsclubmatch, echter zal nu  V. Degeeter (B) de reuen keuren en C. de Brouwer (Fr) de teven. Naast de exterieur keuring en de gedragstest, heeft u voor de selectie nog nodig, HD beoordeling A, B of C en een CSNB test. De HD en CSNB kunt u mee sturen met uw inschrijving zoals ook de stamboom en een mooi foto van uw hond voor in het Briardweekend/selectie magazine.

Gedragstest

Onderdeel van de Selectie is de officiële gedragstest van de Nederlandsche Briard Club. Ook dit jaar, zal op zaterdag en zondag de officiële gedragstest van de Nederlandsche Briard Club worden afgenomen. Dit om tijd te winnen en wat meer rust te krijgen op de zondag. Tevens bestaat de mogelijkheid met uw Briard alleen de gedragstest te doen, ook hiervoor kunt u zich via het online inschrijfformulier apart inschrijven. De benodigde, door de Raad van Beheer erkende  keurmeesters, zijn hiervoor inmiddels uitgenodigd. (Voor de uitleg van de gedragstest) KLIK HIER

Briardweekend/selectie magazine

Iedere deelnemer en alle leden van de NBC zullen rond de jaarwisseling het Briardweekend/selectie magazine, digitaal ontvangen. Met hierin alle uitslagen, keurrapporten van het Briardweekend, alle deelnemende honden van de selectie met foto en een foto reportage van het weekend. Ontvangt u deze uitgave liever in een papieren blader versie, dan kunt u hier voor inschrijven via het inschrijfformulier, kosten € 10,00 .

Briardweekend, iets meer dan Kampioenschapsclubmatch en Selectie

Het Briardweekend is een echte internationale Briardhappening, waar vele Briardliefhebbers uit Europa naar toekomen. Een weekend waar je nieuwe Briard vrienden kunt maken maar waar je ook je Briard facebookvrienden kunt leren kennen. Dit alles onder het genot van een lekker drankje of een (warme) snack. Het is een weekend voor iedere Briardliefhebber, jong of oud, met of zonder Briard.

Op beide dagen zal er tijdens de middagpauze voor de jongeren tot en met 17 jaar een junior handling plaats vinden. Geïnteresseerden kunnen zich op de dag zelf, hiervoor aanmelden bij het secretariaat. Een heerlijke wandeling maken met uw hond is ook mogelijk, er zijn diverse wandelroutes in de directe omgeving van het evenemententerrein. Naast het terrein ligt een mooi bos waar het heerlijk wandelen is.

Net zoals voorgaande jaren zullen er weer diverse stands aanwezig zijn met dierbenodigdheden of Briard artikelen. Op zaterdagavond zal in de grote tent een gezellige avond plaatsvinden ter eren van het 80 jarig bestaan, met eten en drinken, wat en hoe dat blijft nog een verrassing.

U kunt weer een plekje huren op ons evenemententerrein vol = vol, waar u op vrijdag kunt aankomen met uw caravan, camper of tent. Toiletwagen en stroom zijn op het terrein aanwezig, voor de overige faciliteiten (douches, restaurant en speeltuin) kunt u terecht op de camping. Kortom, het belooft weer een gezellig Briardevenement te worden voor iedereen. Wij rekenen op een grote opkomst en veel inschrijvingen. Dus noteer het alvast in uw agenda, u mag het zeker niet missen.

Aanvangstijd van de keuringen op beide dagen: 10.00 uur.

Locatie:
Camping “De Heische Tip”
Straatsven 4
5411RS Zeeland (N.B.)
www.heischetip.nl

 

Heeft u vragen of ideeën, neem dan contact op met Ger Jacobs.

E-mail: evenementen@briard.nl