Skip to main content

Nieuws

Op deze pagina plaatsen we alle nieuwtjes die op onze club of onze honden van toepassing zijn. Als u een nieuwsbericht voor ons heeft, dan kunt u dit sturen aan onze redactie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In memoriam

27 februari 2024
Leo van Tilburg
Ons bereikte het droeve bericht dat ons erelid Leo van Tilburg is overleden op 78 jarige leeftijd. We gedenken hem als een trouw lid met nimmer aflatende toewijding voor de Briard.                                                        Bestuur NBC

Algemene Ledenvergadering

05 januari 2024

Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 4 juni 2024.

Meer info volgt binnenkort.

 

Sport en Cultureel Centrum 'De Camp'
Bosrand 15-17 3931 AP Woudenberg

In memoriam Jan de Gids

21 december 2023

Op woensdag 20 december bereikte ons het treurige bericht dat Jan de Gids is overleden. Een beminnelijk en enthousiast kynoloog is ons ontvallen.

Jan heeft veel betekend voor de Franse Herdershonden in Nederland. Hij was van de Beaucerons maar zijn interesse strekte zich uit ver buiten dat ras.

Als keurmeester was hij alom gewaardeerd, nationaal en internationaal. Van al die reizen en ontmoetingen wist hij de mooiste verhalen te vertellen. Met hem als passagier was een lange tocht naar Duitsland een plezierritje.

Hij was gul in het delen van zijn kennis van de rassen die hij keurde, maar ook in het delen van algemene kynologische kennis. In de jaren ’90 reisde hij met zijn dia’s van rassenkennis onder de arm naar de Zaanstreek om daar te helpen bij de KK cursus.

Jan kon het niet alleen boeiend vertellen, hij schreef het ook prettig leesbaar op. Hij was jarenlang vaste medewerker van De Hondenwereld. In die tijd hebben hij en ik samen een interview gemaakt met Miep Rompelman, voor ons beiden een goede bekende.

Voor de Briard Club was hij een vaste waarde. Als keurmeester en als een van de eersten met diepgaande kennis van de Franse achtergronden van ons ras. Hij was een van de aanjagers van onze gezamenlijke Franse Herder Clubmatch in 2009 in Heteren.

Toen we begonnen in Zeeland met een weekend was hij een van de eerste keurmeesters daar, dat jaar in de stromende regen. Ook van dat soort ervaringen wist hij een prachtig verhaal te maken.

De ziekte van Parkinson maakte in een veel te snel tempo een einde aan zijn inzet voor de kynologie. We zullen zijn ernst, zijn enthousiasme, zijn humor en vooral zijn verhalen verschrikkelijk missen.

Laten we hem met mooie verhalen herinneren.

 

Namens het bestuur,
Jettie Alberts, voorzitter.

Met zwarte piet op de foto!

02 december 2023

Ik mocht samen met zwarte piet op de foto,
wat een hele leuke ervaring was dat.

 

Jeugd en hond: Raad van Beheer youth

01 juli 2023

De Raad van Beheer heeft aandacht voor de jeugd, de kynologen van de toekomst. De Raad van Beheer Youth organiseert samen met onze ‘Partner in Youth’ Royal Canin verschillende leuke activiteiten voor jeugdige hondenliefhebbers onder het motto 'Actief met je maatje!'. Een van de hoogtepunten is al 8 jaar het Zomerkamp!

Uitnodiging

23 februari 2023
Algemene Ledenvergadering

Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 6 mei 2023. Meer info volgt binnenkort.

Sport en Cultureel Centrum 'De Camp'
Bosrand 15-17
3931 AP Woudenberg

Symposium Gezond Gefokt

21 januari 2023
Bent u fokker of dierenarts en wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen in het verantwoord fokken van honden en katten?

Kom dan naar het symposium ‘Gezond Gefokt’, georganiseerd door het Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde. Experts van de faculteit Diergeneeskunde zullen u deze avond meenemen in nieuwe trends en onderzoeken in de genetica en fokkerij van honden en katten.

Kennis tour 2023

20 januari 2023
De Raad van Beheer Kennis Tour 2023 is van start!

De Raad van Beheer Kennis Tour bestaat uit een serie lezingen voor hondenliefhebbers door toonaangevende sprekers, op verschillende locaties door Nederland. Voor 2023 hebben we weer een mooi divers programma aan sprekers en onderwerpen.

Doe mee aan het onderzoek

14 juni 2022
Leeftijdsbepaling bij puppy’s aan de hand van gebitswissel.

Bent u baasje van een pasgeboren puppy? Dan kunt u een bijdrage leveren aan ons onderzoek naar de leeftijdsbepaling van puppy’s. Voor het onderzoek vragen wij u om twee keer per week een foto te maken van het gebit van uw hond in de leeftijd van 10 tot 20 weken.

Oekraïne 2022

09 maart 2022
Nederlandse hondenliefhebbers voor Oekraïne

Beste hondenliefhebber,

Naar aanleiding van onze mededeling in relatie tot het FCI-statement over de oorlog in de Oekraïne, krijgen wij verzoeken binnen op welk bankrekeningnummer de donaties kunnen worden gedaan. De Raad van Beheer heeft een bankrekening beschikbaar waar de donaties op kunnen worden overgemaakt:

NL14 INGB 0000 1950 29
t.n.v Raad van Beheer
o.v.v Donatie Oekraïne 2022

Wij zullen de donaties dan over maken aan het speciale FCI-project om de honden en hondeneigenaren in de Oekraïne te ondersteunen en hopen op een massale steun vanuit de Nederlandse hondenwereld!

Met vriendelijke groeten,

Rony Doedijns | Directeur
Raad van Beheer